Welkom bij Jefasha kennel 

Voor uw cockers en carpatins

Over ons

Ons eerste cocker (Jenny) was een oranjeschimmel vanuit de krant en zonder stamboom. Verder hadden we nog een aantal border collies en woonde we nog op een boerderij in Lippenhuizen. In 2000 zijn wij verhuist naar onze huidige woonadres in Oudehorne. De border collies mochten van hun pensioen genieten, maar helaas hebben we dat jaar ook afscheid moeten nemen van onze cocker; Jenny.

De liefde gaat door

De liefde voor het ras was er nog steeds en het cockervirus heeft toen opnieuw toegeslagen. Dus op zoek naar een nieuwe Engelse cocker spaniël. Via de rasvereniging kwamen we bij een goede fokker terecht. Daar hebben we in 2005 onze Lotte opgehaald. Zo zijn we ook met haar begonnen met showen op verschillende hondenshows. Vrij snel daarna is in 2007 besloten om een kennelnaam aan te vragen. Deze naam is ontstaan uit een combinatie van de namen van mijn eerste drie honden. Als eerbetoon aan de honden die ons verder in de kynologie en de hondenwereld hebben gebracht.

Het begin
Met onze Lotte is ons eerste nestje Engelse cocker spaniëls gefokt. Daar is de liefde voor de cockers ook bij onze dochter 
ontstaan. Zij is toen begonnen met het voorbrengen van onze honden op de hondenshow. Daarnaast is ze zelf ook begonnen met het houden van honden. In oktober 2017 is zij mede-eigenaar van de kennel geworden. En zo zijn wij samen verder gegaan met de liefde voor het ras.

De carpatin 
Naast de liefhebbende cockers was er ook plaats voor een erfbewaker. Hiervoor is de Ciobanesc Romanesc Carpatin genaamd Romana aangekocht vanuit Roemenië. Helaas is dit ras niet geschikt voor iedereen en is van tevoren goed in het ras verdiept. Deze carpatin is in 2013 opgehaald uit Roemenië. Ook met haar is en worden er shows gelopen en gefokt.

Verder
We streven er naar om gezonde, vrolijk honden met een goed karakter te fokken.
 De door ons gefokte pups groeien liefdevol op in huis en worden goed gesocialiseerd. Zo komen ze geregeld buiten (mits het weer dit toelaat) en worden goed gesocialiseerd. Alle honden waarmee wij fokken voldoen aan de gestelde eisen van de rasvereniging en die van de Raad van Beheer.